0-Vision om Vindkraft på Ljusterö

Vår grundinställning är att känsklig skärgårdsmiljö är en i högsta grad olämplig placeringmiljö för storskalig vindkraft.  Vi arbetar därför för att motarbeta samtliga nya föreslagna vindkraftverk på Ljusterö

I kommunens nya vindkraftsrapport står det:

”  Kommunen ser generellt få möjligheter till storskalig vindkraftsutbyggnad i Skärgården med hänsyn till naturvärden och friluftslivets intressen. Undantaget är Ljusterö, där det redan idag finns vindkraftverk ”

 Föreningen tror därför att det första vindkraftverket skapade förutsättningar för ansökan om verk 2, vilka tillsammans sedemera ger förutsättningen för ytterligare 5-7 vindkraftverk. Nästa steg blir i samma anda att utbyggnaden av en redan förstörd naturresurs lika gärna kan tåla ytterligare 15 eller flera vindkraftverk.

För att stoppa vidare utbyggnad,  har föreningen därför inlämnat ett överklagande mot byggnationen av vindkraftverk 2, vilket kommer att prövas av Länstyrelsen. Då bygglovet för vindkraftverk 2,  är beviljat dels på felaktiga grunder och dels med vilseledande uppgifter från Kraftö,  kommer förhoppningsvis bygget att omgående stoppas.

0 Responses to “0-Vision om Vindkraft på Ljusterö”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: