Möte med Jan Olov Sundström på Ljusterö Torg

Vi stödjer ide´n om att öppna  färjetrafik för passagerare och cyklar  mellan Åkersberga och Linanäs.

Saken diskuterades mellan Föreningen och Jan Olov Sundström (byggnadsnämndens ordförande) på torget i fredags (20110304). Det kan bli en möjlighet för Ljusteröbor och folk på Fåglarö, Seglarö m.fl. att pendla för att t.ex. handla.

Tar man bilen från Ljusterö för att handla, sker hellre färden till Norrtälje än till Åkersberga.

Vi fann även samsyn i frågan om gång och cykelvägar mellan färjan och Linanäs. Föreningen uttryckte sin starka önskan  om att vara behjälplig åt kommunen i denna fråga.

2 Responses to “Möte med Jan Olov Sundström på Ljusterö Torg”


 1. 1 Erik mars 25, 2011 kl. 9:52 e m

  Hej!
  Jag och många andra åker i första hand till Åkersberga för att handla. Under de senaste 10 åren kan man se att trafiken från Ljusterö ökar och en stor majoritet styr resan mot Åkersberga endast ett fåtal mot Norrtälje. Jag tror att kommentaren från mötet om att i första hand åka till Norrtälje för att handla inte stämmer.

  En cykelbana är intressant, men första etappen från torget till färjan är svår att förstå. Det är inte lätt att fortsätta med cykel när man kommit över till Östanå med färjan, 276-an är inte särskilt cykelvänlig. Är tanken att man skall fortsätta med bussen eller stanna vid kiosken?

  • 2 bevaraljustero mars 30, 2011 kl. 3:25 e m

   Det finns cykelväg mellan torget och skolan. Önskemålet är cykelväg från färjan till Linanäs, via torget. Det är den mest trafikerade vägen på Ljusterö. Cykelväg på fastlandet är naturligtvis också av intresse, men ligger i dagsläget utanför vår förenings arbetsområde. Kanske man kan tänka sig att cyklar får medtagas på bussen?

   Att trafikströmmen mellan färjan och Åkersberga är större än trafikströmmen till Norrtälje är säkert riktigt. Vårt påstående om att trafiken för att endast handla, oftare går till Norrtälje än till Åkersberga är inte vetenskapligt underbyggt.

   Styrelsen/ L Olsson


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: